Όλες οι κατηγορίες

Κλάδος Ειδήσεις

Κλάδος Ειδήσεις

Τι είναι καλύτερο, ηλιακό πάνελ υπολογιστή ή πλακέτα FRP;

2023-04-23

Ηλιακά πάνελ Η/Υ και τα πάνελ ημερήσιου φωτισμού FRP έχουν και οι δύο λειτουργίες διαφανούς φωτισμού και είναι συνήθως χρησιμοποιούμενα πάνελ φωτισμού ημέρας. Πρόσφατα, πολλοί πελάτες έχουν εκφράσει έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των ηλιακών συλλεκτών PC και των πάνελ φωτισμού ημέρας FRP. Επομένως, ο ακόλουθος επεξεργαστής θα εξηγήσει εν συντομία τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο τύπων πινάκων.

1. Διαφορές στις πρώτες ύλες

Ηλιοφάνεια Η/Υ είναι κατασκευασμένο από πολυανθρακικό (PC), το οποίο είναι ένα πλαστικό μηχανικής με πολλές λειτουργίες. Είναι ελαφρύ, επιβραδυντικό φλόγας, έχει καλή αντοχή σε κρούση, υψηλή διαπερατότητα φωτός, καλή σταθερότητα, εύκολο στη διαμόρφωση και φιλικό προς το περιβάλλον. Συχνά χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για το φωτισμό των οροφών.

Τα πάνελ ημερήσιου φωτισμού FRP κατασκευάζονται κυρίως από ακόρεστη ρητίνη (FRP), η οποία έχει καλή αντοχή αλλά είναι εύφλεκτη και ασταθής. Μπορούν εύκολα να διαφοροποιηθούν πάνω από 50 ℃ και η ρητίνη συντίθεται χημικά χρησιμοποιώντας στυρένιο ως διαλύτη, το οποίο είναι τοξικό.

πικ-1

2. Διαρθρωτικές διαφορές

Το ηλιακό πάνελ PC είναι ένα υλικό φωτισμού υψηλής απόδοσης κατασκευασμένο από πολυανθρακικό με στρώμα UV επικάλυψης, κοίλη δομή και εξώθηση.

Η σανίδα ημερήσιας φωτισμού FRP είναι ένας πολυεστέρας ενισχυμένος με ίνες γυαλιού, κοινώς γνωστός ως υαλοβάμβακα ή διαφανές πλακίδιο, που αποτελείται κυρίως από επάνω φιλμ, ακόρεστη ρητίνη και ίνες γυαλιού.

πικ-2   πικ-3

πικ-4   πικ-5


3. Λειτουργικές διαφορές

① Όσον αφορά τη λειτουργία φωτισμού: Οι ομοιότητες μεταξύ των ηλιακών σανίδων υπολογιστή και των ηλιακών πλαισίων Frp είναι ότι και οι δύο έχουν λειτουργία φωτισμού, αλλά οι ηλιακές σανίδες έχουν καλύτερη απόδοση φωτισμού και αντοχή στις καιρικές συνθήκες και η διαδικασία παραγωγής είναι επίσης διαφορετική. Οι ηλιακές σανίδες είναι συν-εξωθημένες και η διαδικασία παραγωγής είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη.

② Θερμομόνωση: Ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας του υπολογιστή είναι 0.2 W/mk και ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας του FRP είναι 0.4 w/mk Η θερμομόνωση του υπολογιστή είναι διπλάσια από αυτή του FRP. Επιπλέον, ο υπολογιστής είναι κοίλη δομή, επομένως η θερμομονωτική απόδοση της πλακέτας υπολογιστή είναι πολύ καλύτερη από αυτή του FRP. Αφ 'ετέρου, Ηλιακή πλακέτα PC είναι πιο εξοικονόμηση ενέργειας από τον πίνακα φωτισμού FRP.

③ Επιβραδυντικότητα φλόγας: Τα ηλιακά πάνελ Η/Υ μπορούν να πληρούν τις εθνικές προδιαγραφές επιβραδυντικού φλόγας επιπέδου Β1 χωρίς την προσθήκη επιβραδυντικών φλόγας και το υλικό των πάνελ φωτισμού ημέρας FRP είναι εύφλεκτο.

ΚΑΥΤΑ ΝΕΑ

whatapp