Όλες οι κατηγορίες

Κλάδος Ειδήσεις

Κλάδος Ειδήσεις

Όταν κατασκευάζετε ένα θερμοκήπιο, επιλέγετε γυάλινο κάλυμμα ή υλικό ηλιακού πάνελ υπολογιστή;

2023-08-01

Κατά την κατασκευή θερμοκηπίων ή την αγορά υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, το πιο σημαντικό πράγμα είναι το υλικό κάλυψης. Σε αυτό το σημείο, οι άπειροι καλλιεργητές αναρωτιούνται συχνά, χρησιμοποιώ γυαλί ή ηλιοθεραπεία; Στην πραγματικότητα, αυτή είναι επίσης μια καλή επιλογή. Όσον αφορά τη διαφάνεια, συνιστάται να επιλέξετε γυαλί και όταν πρόκειται για απόδοση μόνωσης, επιλέξτε ηλιακούς συλλέκτες υπολογιστή.

Το κλειδί για την κατασκευή ενός θερμοκηπίου είναι να επιτραπεί στο φως να εισέλθει στο εσωτερικό του θερμοκηπίου για να αποκτήσει καλή θερμότητα, διασφαλίζοντας τη θερμοκρασία και τη φυσική ανάπτυξη των καλλιεργειών. Τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξη των θερμοκηπίων θερμοκηπίου έχει επίσης σημειώσει ταχεία πρόοδο, ειδικά τα ηλιακά πάνελ Η/Υ, τα οποία έχουν κάνει την απόδοσή τους πιο εξαιρετική από πολλές απόψεις και δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακά από το γυαλί.


πικ-2

1. Φωτισμός ημέρας
Ως γνωστόν, το γυαλί είναι διαφανές, επιτρέποντας σε περισσότερο φως να εισέλθει απευθείας στο εσωτερικό του θερμοκηπίου. Τα ηλιακά πάνελ υπολογιστή μπορεί να παραμορφώσουν την είσοδο, γνωστή και ως φως φλας. Στην πραγματικότητα, το φαινόμενο διάχυτης ανάκλασης κάτω από την καλλιέργεια θα είναι καλύτερο επειδή το άμεσο φως μπορεί να καεί ή να προκαλέσει υπερθέρμανση τους. Το διάχυτο φως μπορεί να φτάσει σε όλες τις γύρω περιοχές των καλλιεργειών και να φωτιστεί ομοιόμορφα. Αντί το μεγαλύτερο μέρος του φωτός να φτάνει στην κορυφή. Σε αυτή την περίπτωση, τα φυτά συχνά αναπτύσσονται πιο γρήγορα.

2. Θερμοκρασίες
Η θερμοκρασία ενός θερμοκηπίου βασίζεται κυρίως στον ήλιο για την παροχή ενέργειας και την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης. Το γυαλί μπορεί να θερμανθεί και να κρυώσει γρήγορα, επομένως δεν διατηρεί τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα ηλιακά πάνελ υπολογιστή είναι στην πραγματικότητα κατασκευασμένα από δομή διπλής στρώσης και αυτός ο τύπος ηλιακού πάνελ με εσωτερικό χώρο αποθήκευσης έχει καλύτερη μόνωση από το γυαλί.

3. Αντοχή
Η ευθραυστότητα του γυαλιού είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να αγνοηθεί, αλλά εφόσον το γυαλί δεν έχει σπάσει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επιφάνεια των ηλιακών συλλεκτών Η/Υ χρειάζεται γενικά επεξεργασία με υπεριώδεις προστατευτικούς παράγοντες για να αποφευχθεί το κιτρίνισμα και η αποσύνθεση. Το γυαλί δεν απαιτεί αυτήν την πρόσθετη επεξεργασία και εάν υπάρχει οποιαδήποτε ζημιά, μόνο ορισμένα εξαρτήματα πρέπει να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν. Αυτός ο τύπος κατασκευαστή ηλιακών πάνελ έχει γενικά εγγύηση δέκα ετών, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια.

4. Συντήρηση
Εφόσον η πλακέτα ηλιοφάνειας του υπολογιστή έχει εγκατασταθεί σωστά, δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου συντήρηση, αλλά το γυαλί είναι διαφορετικό. Ανάλογα με τη μετάδοση, την εμφάνιση κ.λπ., πρέπει να καθαρίζεται τακτικά ανάλογα με τη χρήση. Το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο να αποφύγετε περισσότερο άμεσο ηλιακό φως, να εγκαταστήσετε ένα εξωτερικό σύστημα σκίασης και να εγκαταστήσετε συστήματα εξαερισμού και εξαναγκασμένης ψύξης για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα και να μειώσετε τη θερμοκρασία του θερμοκηπίου.

5. Κόστος
Το κόστος των ηλιακών συλλεκτών γυαλιού και Η/Υ που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη θερμοκηπίου ποικίλλει ανάλογα με το πάχος, τη διάρκεια ζωής ή την ποιότητα των υλικών. Τα υλικά κάλυψης για την κάλυψη θερμοκηπίου είναι η ψυχή της μηχανικής θερμοκηπίου. Επομένως, συνιστάται ανεπιφύλακτα να επιλέγετε προϊόντα υψηλής ποιότητας που μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια όταν επενδύετε. Αν και η προσωρινή χρήση φθηνών υλικών μπορεί να εξοικονομήσει πολλά έξοδα, η αντικατάστασή τους κάθε λίγα χρόνια συχνά αυξάνει το κόστος και την εργασία για μακροχρόνιες λειτουργίες. Δεν είναι τόσο καλό όσο το να είσαι στη θέση σου μια φορά, είναι σαν να επενδύεις ​​και να ωφελείς για μια ζωή.

ΚΑΥΤΑ ΝΕΑ

whatapp