Όλες οι κατηγορίες

Εταιρικά Νέα

Εταιρικά Νέα

Χημικές ιδιότητες προϊόντων

2022-03-09

Το πολυανθρακικό (PC) είναι η κατηγορία πολυεστέρα του ανθρακικού οξέος, το ίδιο το ανθρακικό οξύ δεν είναι σταθερό, αλλά τα παράγωγά του (όπως φωσγένιο, ουρία, ανθρακικό, ανθρακικό) έχουν μια ορισμένη σταθερότητα.

Σύμφωνα με τη διαφορετική δομή της αλκοόλης, το πολυανθρακικό μπορεί να χωριστεί σε δύο κατηγορίες αλειφατικών και αρωματικών.

Αλειφατικό πολυανθρακικό. Όπως το ανθρακικό πολυαιθυλένιο, το ανθρακικό πολυτριμεθυλένιο και τα συμπολυμερή του, το χαμηλό σημείο τήξης και η θερμοκρασία μετάπτωσης γυαλιού, η κακή αντοχή, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δομικά υλικά. αλλά η χρήση της βιοσυμβατότητας και των βιοαποικοδομήσιμων ιδιοτήτων του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φορείς βραδείας αποδέσμευσης φαρμάκων, χειρουργικά ράμματα, υλικά υποστήριξης οστών και άλλες εφαρμογές.

Το πολυανθρακικό είναι ανθεκτικό σε αδύναμα οξέα, ασθενείς βάσεις και ουδέτερα έλαια.

Το πολυανθρακικό δεν είναι ανθεκτικό στο υπεριώδες φως και τα ισχυρά αλκάλια.

Το PC είναι ένας γραμμικός ανθρακικός πολυεστέρας με εναλλασσόμενες ομάδες ανθρακικού οξέος στο μόριο με κάποιες άλλες ομάδες που μπορεί να είναι αρωματικές, αλειφατικές ή και τα δύο. Η Δισφαινόλη Α τύπου Η/Υ είναι το σημαντικότερο βιομηχανικό προϊόν.

Το PC είναι ένα σχεδόν άχρωμο υαλώδες άμορφο πολυμερές με καλές οπτικές ιδιότητες. Η ρητίνη υψηλού μοριακού βάρους Η/Υ έχει υψηλή σκληρότητα, αντοχή σε εγκοπή δοκού προβόλου 600~900J/m, θερμοκρασία εκτροπής θερμότητας χωρίς πλήρωση περίπου 130°C, ενισχυμένη με ίνες γυαλιού μπορεί να αυξήσει αυτή την τιμή κατά 10°C. Ο συντελεστής κάμψης PC μπορεί να φτάσει περισσότερο από 2400MPa, η ρητίνη μπορεί να υποστεί επεξεργασία σε μεγάλα άκαμπτα προϊόντα. Ο ρυθμός ερπυσμού υπό φορτίο είναι πολύ χαμηλός κάτω από 100°C. Το PC είναι ελάχιστα ανθεκτικό στην υδρόλυση και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προϊόντα που υποβάλλονται επανειλημμένα σε ατμό υψηλής πίεσης.

Οι κύριες ελλείψεις απόδοσης του υπολογιστή είναι η έλλειψη υδρολυτικής σταθερότητας, η ευαισθησία στο θρυμματισμό, η αντοχή σε οργανικές χημικές ουσίες, η κακή αντοχή στις γρατσουνιές και το κιτρίνισμα από τη μακροχρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Όπως και άλλες ρητίνες, το PC είναι ευαίσθητο στη διάβρωση από ορισμένους οργανικούς διαλύτες.

Τα υλικά PC είναι επιβραδυντικά φλόγας. Ανθεκτικό στην οξείδωση.

Προηγούμενη ΔημοσίευσηΦυσικές ιδιότητες του προϊόντος

Επόμενη ΔημοσίευσηΚανένας

ΚΑΥΤΑ ΝΕΑ

whatapp