Όλες οι κατηγορίες

Εταιρικά Νέα

Εταιρικά Νέα

Ο γερμανικός χημικός γίγαντας —— Η Covestro επενδύει περισσότερα στη βιώσιμη παραγωγή πολυανθρακικών στην Ασία-Ειρηνικό

2022-08-26

Η Covestro ξεκίνησε την κατασκευή της πρώτης γραμμής φυσικής ανακύκλωσης (MCR) στη Σαγκάη, αφιερωμένη στην ανακύκλωση πολυανθρακικών και τη συν-μίξη ανακυκλωμένων υλικών.
Φωτογραφία του Covestro.

Στοχεύει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης της αγοράς για πιο βιώσιμες λύσεις, όπως τα ανακυκλωμένα προϊόντα μετά την κατανάλωση (PCR), που καλύπτουν κυρίως εφαρμογές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, αυτοκινήτων και καταναλωτικών προϊόντων.

Με επένδυση άνω των 27 εκατομμυρίων ευρώ, η γραμμή έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το 2023 και θα μπορεί να παράγει περισσότερους από 25,000 τόνους ετησίως υψηλής ποιότητας πολυανθρακικό και κράματα με φυσικά ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει την δυναμικότητα προμήθειας ανακυκλωμένων πολυανθρακικών στην Ασία-Ειρηνικό σε πάνω από 60,000 τόνους/έτος έως το 2026.

«Αυτή η γραμμή MCR είναι άλλο ένα συναρπαστικό βήμα στην πορεία μας προς την τήρηση των δεσμεύσεών μας για την κυκλική οικονομία και την επίτευξη του στόχου μας για την κλιματική ουδετερότητα για το 2035». Ο Chief Commercial Officer της Covestro, Jiya Su, δήλωσε: "Η ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων είναι κρίσιμης σημασίας για την κυκλική οικονομία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που μοιράζονται όλη η κοινωνία. Θα συνεχίσουμε να ηγούμαστε στη βιομηχανία στην παραγωγή υλικών με υψηλότερο ανακυκλωμένο περιεχόμενο, συνεχίζοντας να επενδύουμε στην επέκταση και ενισχύοντας την παραγωγική μας ικανότητα για ανακυκλωμένα πλαστικά».

Μιλώντας στην τελετή θεμελίωσης, ο Wang Li, Παγκόσμιος Πρόεδρος της Covestro Engineering Plastics, δήλωσε: "Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επέκταση της παραγωγικής μας ικανότητας για να ανταποκριθούμε στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για πιο βιώσιμες και ανακυκλώσιμες λύσεις από τους επόμενους πελάτες μας. Αυτή η σειρά MCR είναι η τελευταίο παράδειγμα των αδιάκοπων προσπαθειών μας για να το κάνουμε αυτό και καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να οδηγήσουμε τη μετάβαση σε πιο βιώσιμα προϊόντα στην Ασία-Ειρηνικό, ιδιαίτερα στην Κίνα».

Η Covestro θα ανανεώσει και θα αναβαθμίσει επίσης τη γραμμή συν-ανάμιξης της στην τοποθεσία Mattafu στην Ταϊλάνδη για να έχει τη δυνατότητα να παράγει φυσικά ανακυκλωμένο πολυανθρακικό. Η μετατροπή έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022, συνεχίζοντας έτσι να καλύπτεται η ζήτηση για προϊόντα πολυανθρακικού PCR από διάφορες βιομηχανίες στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σύμφωνα με τις τρέχουσες προβλέψεις, τα προϊόντα PCR θα αντιπροσωπεύουν το 10% της ετήσιας παραγωγής της γραμμής έως το 2030.

Για να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να προσθέσετε το WhatsApp του συντάκτη (+86 15162245713) ή το email (vicky0903xu@gmail.com).

ΚΑΥΤΑ ΝΕΑ

whatapp