Όλες οι κατηγορίες

Κλάδος Ειδήσεις

Κλάδος Ειδήσεις

Παράμετροι φορτίου χιονιού πάνελ Η/Υ με διαφορετικές δομές

2023-06-07

Παράμετροι φορτίου χιονιού πάνελ Η/Υ με διαφορετικές δομές:

Φορτίο χιονιού:Το φορτίο χιονιού που προκαλείται από τη συσσώρευση χιονιού δεν μπορεί να αγνοηθεί και η δομή και τα πάνελ φωτισμού πρέπει να ανταποκρίνονται σε αυτό το φορτίο. Σε χιονισμένες περιοχές, ποια είναι πιο κατάλληλη για εγκατάσταση, σανίδα ηλιακού φωτός ή σανίδα αντοχής;

Φορτίο χιονιού:Αναφέρεται στην πίεση χιονιού που εφαρμόζεται στην επάνω επιφάνεια ενός κτιρίου ή κατασκευής για υπολογισμό. Το φορτίο χιονιού στις στέγες γενικών βιομηχανικών και αστικών κτιρίων σχηματίζεται από το συσσωρευμένο χιόνι και είναι ένα αυθόρμητο μετεωρολογικό φορτίο (φυσικό φορτίο). Το μέγεθος του φορτίου χιονιού εξαρτάται κυρίως από την ποσότητα χιονόπτωσης σε κάθε περιοχή, τη μορφή στέγης, τις γεωμετρικές διαστάσεις των κτιρίων και την κανονική χρήση των κτιρίων με βάση μετεωρολογικά δεδομένα. Οι τιμές αναφοράς για νέα, καλά και χνουδωτά φορτία χιονιού κυμαίνονται από 0.8 έως 1.9 Kg/㎡, ενώ οι τιμές αναφοράς για φορτία υγρού και συμπαγούς χιονιού κυμαίνονται από 2.0 έως 8.0 Kg/㎡.

πικ-3

Επί του παρόντος, η τιμή του φορτίου χιονιού πολυανθρακικά φύλλα γενικά αντιπροσωπεύει το 10% -30% του συνολικού βάρους ολόκληρης της δομής της οροφής. Ένα τόσο μεγάλο φορτίο χιονιού συχνά προκαλεί σημαντική παραμόρφωση διαφόρων δομών στέγης, ειδικά σε κρύες και χιονισμένες περιοχές. Μετά από βαρύ χιόνι, η δομή της οροφής όχι μόνο υφίσταται σημαντική υπολειπόμενη παραμόρφωση, αλλά και μερικές φορές υφίσταται δομική βλάβη.

Ωστόσο, στις χαμηλές εσοχές της οροφής είναι πιο έντονο. Λόγω της συσσώρευσης χιονιού, υπάρχει μεγάλη υπερφόρτωση σε τοπικές περιοχές και η ασφάλεια της δομής της οροφής είναι γενικά χαμηλή. Επομένως, κατά το σχεδιασμό της δομής για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και πάνελ αντοχής, θα πρέπει να δίνεται προσοχή και να γίνεται σωστά ο χειρισμός της τιμής του φορτίου χιονιού.


ΚΑΥΤΑ ΝΕΑ

whatapp